Hogyan készítsük fel ingatlanunkat az eladásra?

Hogyan készítsük fel ingatlanunkat az eladásra? Érdemes-e rá költeni? Mi az, ami megfogja a vásárlót?

Sokszor hallom munkám során: "minek csináltassam meg, majd az új lakó olyanra alakítja, amilyenre ő szeretné". Ez igaz, de amikor a reményekkel telt érdeklődő belép egy olyan térbe, ami a rendetlenség, vagy a komoly felújításra való szorultság miatt minden álomképét elűzi a leendő vevőnknek, akkor ez nem segíti az értékesítést, hanem inkább elnyújtja az az időben. 

Nem azt javaslom, hogy költsünk sok milliót az ingatlanunkra, de próbáljuk meg olyan állapotba hozni, ami abban segíti a vevőket, hogy bele tudják képzelni saját otthonukat.

Mi kell ehhez?

Amerikában hatalmas üzletág az úgynevezett "HOME STAGING" és külön művészete van annak, hogy hogyan állítsák be úgy az ingatlanokat, hogy az egy igen nagy rétegnek megfelelőnek tűnjön. Már itthon is találkozhatunk olyan céggel, aki ezzel foglalkozik, de ha mégsem szeretnénk külön szakemberre bízni akkor érdemes megfontolni a következőket:

- REND! REND! REND! Egy-egy ingatlanbemutató alkalmával mindig legyen rend az értékesítésre szánt otthonunkban.

- Amennyiben lehetséges pakoljuk el a személyes tárgyainkat, és képeinket, hogy ezek ne vonják el az érdeklődő figyelmét.

- Érdemes kifestetni a lakást: FEHÉRRE! Igen, bármilyen unalmas szín is a fehér, a semlegessége lehetővé teszi azt, hogy az ember könnyedén beleképzelje saját otthonát. 

- Azt talán mondanom se kell, hogy  a bemutatásra szánt ingatlannak VILÁGOSNAK kell lennie, tehát mielőtt a közvetítő megérkezik érdemes felkapcsolni az összes lámpát, főleg ha azok energiatakarékos égők, és szükségük van időre a teljes fényerőre.

- ILLATOK! Nincs annál kiábrándítóbb mikor a megtekintendő ingatlanban kellemetlen illatok lengedeznek. Amerikai trükk: süssünk süteményt, vagy tegyünk egy nagy halom citromot a közösségi térbe, ezeknek az illata jó érzéssel tölti el az érdeklődőt, és az OTTHON, ÉDES OTTHON érzetét keltik bennünk.

 

Oszd meg ismerőseiddel!
PW CMS 1.5 · Adatkezelési szabályzat · Visszajelzés küldése
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési szabályzatértem